• page_banner01

Tala Fou

I totonu o le tolu minute, e mafai ona e malamalama i uiga, faʻamoemoe ma ituaiga o suʻega o le vevela

E masani ona ta'ua le su'ega fa'ate'ia o le vevela po'o le uila o le vevela, su'ega o le vevela ma le maualalo.

Ole fua fa'avevela/malili e le itiiti ifo ile 30℃/minute.

O le suiga o le vevela e matua tele lava, ma o le faʻalavelave suʻega e faʻateleina i le faʻateleina o le suiga o le vevela.

O le ese'esega i le va o le su'ega o le vevela ma le su'ega o le ta'amilosaga o le vevela e masani lava o le ese'esega o avega mamafa.

O le su'ega o le vevela e masani lava ona su'esu'eina le toilalo e mafua mai i le fetolofi ma le vaivai, a'o le taamilosaga o le vevela e masani ona su'esu'eina le toilalo e mafua mai i le vaivai.

O le su'ega o le vevela e mafai ai ona fa'aogaina se masini su'ega lua-slot; ole su'ega ole ta'amilosaga vevela e fa'aaoga ai se masini su'ega tasi-slot. I totonu o le pusa lua-slot, ole fua faatatau o le vevela e tatau ona sili atu nai lo le 50 ℃ / minute.
Mafua'aga o le te'i o le vevela: suiga tele o le vevela i le taimi o le gaosiga ma le toe fa'aleleia o faiga e pei o le toe fa'amalo, fa'agogo, toe gaosia, ma toe fa'aleleia.

E tusa ai ma le GJB 150.5A-2009 3.1, o le vevela o le vevela o se suiga malosi i le vevela o le masini, ma o le suiga o le vevela e sili atu nai lo le 10 tikeri / min, o le vevela vevela. MIL-STD-810F 503.4 (2001) o lo'o i ai se manatu fa'apena.

 

E tele mafuaʻaga mo suiga o le vevela, o loʻo taʻua i tulaga talafeagai:
GB/T 2423.22-2012 Su'ega Si'osi'omaga Vaega 2 Su'ega N: Suiga o le vevela
Tulaga fanua mo suiga o le vevela:
O suiga o le vevela e taatele i masini fa'aeletonika ma vaega. Pe a le ola le masini, o ona vaega i totonu e faʻagesegese suiga o le vevela nai lo vaega i fafo.

 

O suiga vave o le vevela e mafai ona faʻamoemoeina i tulaga nei:
1. Pe a faʻafeiloaʻi meafaigaluega mai se siosiomaga mafanafana i totonu i se siosiomaga malulu i fafo, poʻo le isi itu;
2. Pe a faʻaalia meafaigaluega i timuga pe faʻaofuofu i le vai malulu ma faʻafuaseʻi ona maalili;
3. Fa'apipi'i i totonu o masini ea i fafo;
4. I lalo o tulaga patino felauaiga ma teuina.

A maeʻa ona faʻaogaina le eletise, o le a faʻatupuina le maualuga o le vevela i totonu o meafaigaluega. Ona o suiga o le vevela, o le a faʻamalosia vaega. Mo se faʻataʻitaʻiga, i tafatafa o le malosi malosi, faʻavevela e mafua ai le maualuga o le vevela o vaega lata ane, ae o isi vaega e tumau pea le malulu.
A fa'aola le fa'amalo, o vaega fa'amalo fa'agogo o le a o'o i suiga vave o le vevela. O suiga vave o le vevela o vaega e mafai foi ona mafua i le faagasologa o le gaosiga o meafaigaluega. Ole numera ma le tele o suiga ole vevela ma le va ole taimi e taua.

 

GJB 150.5A-2009 Meafaigaluega Militeri Su'esu'ega Si'osi'omaga Metotia Vaega 5:Su'ega Te'i Te'a
3.2 Fa'aoga:
3.2.1 Siosiomaga masani:
O lenei su'ega e fa'atatau i masini e mafai ona fa'aoga i nofoaga e ono vave suia ai le vevela o le ea. O lenei suʻega e faʻaaogaina e iloilo ai aʻafiaga o suiga vave o le vevela i luga o le pito i fafo o meafaigaluega, vaega faʻapipiʻi i luga o le pito i fafo, poʻo vaega totonu faʻapipiʻi latalata i fafo. O tulaga masani e faapenei:
A) O meafaigaluega e faʻafeiloaʻi i le va o nofoaga vevela ma siosiomaga maualalo vevela;
B) E si'itia mai le 'ele'ele maualuga le si'osi'omaga vevela i le maualuga maualuga (na'o le vevela i le malulu) e se va'a maualuga;
C) Pe a suʻeina naʻo mea mai fafo (faʻapipiʻi poʻo mea faigaluega i luga o le fale), e pa'ū mai le atigi vevela vaʻalele i lalo o le maualuga ma le maualalo o le vevela.

3.2.2 Su'esu'eina o le Saogalemu ma le Siosiomaga:
I le faaopoopo atu i le mea o loʻo faʻamatalaina i le 3.3, o lenei suʻega e faʻatatau e faʻaalia ai faʻafitauli saogalemu ma faʻafitauli faʻaletonu e masani ona tupu pe a faʻaalia le masini i se suiga o le vevela e maualalo ifo nai lo le vevela tele (pe a fai e le sili atu tulaga o suʻega i le mamanu. tapulaa o meafaigaluega). E ui lava o lenei suʻega e faʻaaogaina e avea o se suʻesuʻega o le siosiomaga (ESS), e mafai foi ona faʻaaogaina e fai ma suʻega suʻega (faʻaaogaina o le vevela o le vevela sili atu le vevela) pe a maeʻa togafitiga faʻainisinia talafeagai e faʻaalia ai ni faaletonu e ono tupu pe a faʻaalia meafaigaluega i tulaga. maualalo ifo nai lo le vevela tele.
A'afiaga o le te'i o le vevela: GJB 150.5A-2009 Meafaigaluega Fa'afitafita Su'esu'ega Si'osi'omaga Metotia Su'ega Vaega 5: Su'ega Te'i Temperature:

4.1.2 Aafiaga Faalesiosiomaga:
Te'i vevela e masani ona i ai se aafiaga sili atu ona ogaoga i le vaega latalata i le pito i fafo o meafaigaluega. O le mamao ese mai le pito i fafo (ioe, e fesoʻotaʻi ma uiga o mea talafeagai), o le faʻagesegese o le suiga o le vevela ma le faʻaitiitia o le aʻafiaga. Pusa felauaiga, afifiina, ma isi mea faapena o le a faʻaitiitia ai foi le aʻafiaga o le vevela i luga o masini faʻapipiʻi. O suiga vave o le vevela e ono a'afia ai mo sina taimi pe tumau le fa'agaioiga o masini. O fa'ata'ita'iga nei o fa'afitauli e ono tula'i mai pe a fa'aalia mea faigaluega i se si'osi'omaga te'i vevela. Mafaufau i faʻafitauli masani nei o le a fesoasoani e fuafua pe talafeagai lenei suʻega mo meafaigaluega o loʻo suʻeina.

A) O a'afiaga fa'aletino masani e:
1) Ta'ei ipu tioata ma meafaifa'aili;
2) O vaega pipii pe matala;
3) Ta'e i pelleti malo po'o koluma i mea pāpā;
4) Eseese fa'aitiitia po'o fa'alautele fua faatatau, po'o fa'aoso fa'aoso fua fua faatatau o mea eseese;
5) Faʻaleagaina poʻo le malepelepe o vaega;
6) Ta'eta'e o fa'alavalava i luga;
7) Lisi i totonu o potu faʻamaufaʻailoga;
8) Le manuia o le puipuiga o le insulation.

B) O a'afiaga fa'ama'i masani e:
1) Tuueseese o vaega;
2) Le manuia o le puipuiga o vailaʻau.

C) O a'afiaga eletise masani e:
1) Suiga i vaega eletise ma eletise;
2) Fa'asao vave o le vai po'o le aisa e mafua ai fa'aletonu fa'aeletoroni po'o masini;
3) Tele eletise fa'aletonu.

Fa'amoemoega o le su'ega o le vevela: E mafai ona fa'aoga e su'e ai le mamanu o oloa ma fa'agasologa fa'aletonu i le taimi o le atina'eina o inisinia; e mafai ona faʻaaogaina e faʻamaonia ai le fetuutuunai o oloa i siosiomaga faʻateʻia vevela i le taimi o le faʻamaeʻaina o oloa poʻo le faʻamaoniaina o le mamanu ma le tele o laʻasaga o le gaosiga, ma tuʻuina atu se faʻavae mo le faʻamaeʻaina o le mamanu ma le tele o filifiliga talia; pe a faʻaaogaina e fai ma suʻesuʻega faʻamaʻi o le siosiomaga, o le faʻamoemoe o le faʻaumatia vave o mea leaga.

 

O ituaiga o suʻega suiga o le vevela e vaevaeina i ni ituaiga se tolu e tusa ai ma tulaga faʻale-malo ma le IEC:
1. Su'ega Na: Suiga vave o le vevela ma se taimi fa'aliliu fa'apitoa; ea;
2. Su'ega Nb: Suiga o le vevela ma se fua fa'atatau o suiga; ea;
3. Su'ega Nc: Suiga vave o le vevela ma tane vai e lua; vai;

Mo suʻega e tolu o loʻo i luga, 1 ma le 2 faʻaaoga le ea e fai ma ala, ma le lona tolu faʻaaogaina vai (vai poʻo isi vai) e fai ma ala. O le taimi o le liua o le 1 ma le 2 e umi, ma le taimi o le liua o le 3 e puupuu.

 


Taimi meli: Sep-05-2024